Algemene Ouderavond 22 september

vrijdag, 04 september 2015

Onderbouwleerlingen maken intensief gebruik van apps, spelletjes en digitale kinderboeken, terwijl de bovenbouwleerlingen vaak al een smartphone bezitten en intensief gebruikmaken van sociale media als Whatsapp en Instagram. De mediaopvoedingsvragen van ouders lopen dan ook nogal uiteen. Waar het bij de jonge kinderen vooral gaat over een veilige online speelruimte, gezonde beeldschermtijd en de kwaliteit van apps, gaat het bij de oudere kinderen over de kennismaking met de wereld via sociale media: de dynamiek binnen een Whatsappgroep, contact met vreemden, privacy, pesten, enzovoort.
Om recht te doen aan deze verschillen geeft Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & Media dinsdag 22 september afzonderlijke presentaties aan onderbouw- en bovenbouwouders. Afgestemd op de leeftijdsgroep bespreekt hij vragen als: Wat zegt de wetenschap over kinderen en media? Hoe geef je als ouder het goede voorbeeld? Welk mediagedrag wil je begrenzen, en welk gedrag juist stimuleren? Wat is kwaliteit?  Terwijl de ene groep ouders de presentatie krijgt van Freek, gaat de andere groep ouders met elkaar in gesprek aan de hand van prikkelende stellingen en video’s. En vice versa. Alle ouders kunnen zo nieuwe inzichten opdoen en vragen stellen, maar ook praktische ervaringen en tips met elkaar uitwisselen.
U wordt geprikkeld om na te denken over het maken van keuzes: wat voor soort mediaopvoeder bent u eigenlijk? U gaat naar huis met veel stof voor gesprek met elkaar én uw kinderen. En tips natuurlijk. Komt u ook?

Nieuws

  • Kunstroute Veronicaschool

    Kunstroute Veronicaschool heeft eigen kunstroute in Spaarnwouderstraat Haarlem 11 april 2019 – Bij de Veronicaschool in Haarlem stond in de...
  • Prikactie

    Ook het team van de Veronicaschool hield een prikactie op 27 juni. De lessen startten een uurtje later. We willen hiermee aandacht vestigen op de...
© 2013-2022 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl